Компанията BMG влага 8 млн. евро в завод за изолации

Kомпанията BMG ще инвестира близо 8 мил. eвро в завод за производство на строителни и термоизолационни продукти. Предприятието се строи на площ 42 декара в землището на Сливница. Фабриката е разположена на главния път София – Калотина.

 

Заводът ще произвежда термоизолационни сандвич панели, които се използват в строителството на търговски комплекси и предприятия от хранително-вкусовата промишленост. Освен тях предприятието ще произвежда и изолационните термоблокове, които се използват в изграждането на енергийно ефективни жилища.

 

Около 40% от строителството в САЩ се осъществява чрез тази технология. Термоблоковете са направени от експандиран полистирен и представляват два панела закрепени заедно посредством PVC ребра, които правят блока монолитен.

 

BMG пуска и пълна система за висококачествена фасадна топлоизолация. Системата Prime Plast EPS е лек изолационен стиропор, подходящ за изолиране на фасади, вътрешни и външни стени, подове и покриви, пътища, хладилни камери и др.

 

В инвестиционната програма на дружеството е заложено да се монтират 10 поточни линии за производство на опаковки. Този продукт е насочен към производителите на бяла техника, хранително-вкусова промишленост.

 

Компанията BMG е създадена през 2003 г. с цел участие в строителната експанзия в България и на Балканите.

Източник: dnevnik.bg
Architecture · Design · Construction
error: Content is protected!