Жилищна резиденция за 2 млн. евро се довършва в столичния кв. „Бояна“

Строителната компания „Билдинг експрес“ приключва строежа на жилищната резиденция „Империал“ в столичния квартал „Бояна“. Компанията е и инвеститор на обекта, а ексклузивен представител на обекта е фирмата за недвижими имоти „Колиърс“.

За изграждането на резиденцията са вложени около 2 млн. евро, каза за „Дневник“ Кирил Балабанов, управител на строителната компания. „Билдинг комерс“, е доизградила и инфраструктурата в региона, уточни още Балабанов.

Резиденцията е на пет жилищни нива, има гаражи на две нива, а на покрива има басейн. Разгърнатата застроена площ на сградата е 4.6 хил. кадратни метра, а 1400 квадрата е големината на всеки етаж. Още в началния етап на строежа група чуждестранни инвеститори проявиха голям интерес и закупиха 70% от апартаментите в сградата, уточни Свобода Куджеманова, ексклузивен представител на проекта от „Колиърс“.

 

Идеята на собствениците е да отдават помещенията под наем, но в момента има апартаменти, които се продават. Наемната цена е 11-13 евро за квадратен метър. Куджеманова не уточни името на чуждестранните инвеститори, закупили вече жилищата, но каза, че те ще продължат да инвестират в подобен тип строителство.

За целта те вече са закупили и други имоти в кв. „Бояна“, който се оказва предпочитан от тях заради доброто име, чистота и подреденост на квартала и добрата гледка, която се предпочита от по-взискателни клиенти, обясни тя.

Предлаганите апартаменти са с площ от 100 до 700 квадратни метра. В цената за наема е включена услугата „пропърти мениджмънт“, която представлява пълна поддръжка и обслужване на жителите в сградата. Апартаментите се предлагат обзаведени или необзаведени, в зависимост от предпочитанията на клиента.

„Билдинг експрес“ е създадена през 1995 г., но екипът на компанията се занимава със строителство от 1992 г., разказа Балабанов. По думите му дружеството има зад гърба си много успешни клиенти, като е изградила няколко сгради по ул. „Пушкин“.

Източник: dnevnik.bg
Architecture · Design · Construction
error: Content is protected!